Hoe engelen je helpen om gezonde keuzen te maken in relaties

Engelen over meer liefde voor jezelf en in al je relaties
25 november 2015
Ganesha (Ganesh/ Ganapati Tantra)
10 maart 2016

We wensen en verdienen allemaal gezonde en liefdevolle relaties. Echter oude onverwerkte ervaringen uit je verleden of uit je kindertijd kunnen ervoor zorgen dat je ‘ongezonde’ relaties aantrekt. Het hogere doel is om oude zaken binnen jezelf om onder je aandacht te brengen zodat je deze alsnog kunt helen. Dit geldt ook voor het helen van de relatie met jezelf. Veel mensen met een “uitdagend verleden” hebben te weinig zelfvertrouwen en vinden het vaak moeilijk om voor zichzelf op te komen. Hooggevoelige mensen ook zijn vaak gevers omdat ze zich het leed van anderen aantrekken. In deze blog willen de engelen dieper ingaan op zogeheten toxische relaties met als doel om deze te herkennen en om ervan te helen.

De eerste stap om te helen van ongezonde of toxische relaties is ze te (h)erkennen.
Erkenning: Dit houdt in dat je eerlijk bent ten opzichte van jezelf. Je gevoelens de ruimte geven in plaats van deze te onderdrukken. Als je in het verleden gewend bent geweest om jezelf op de laatste plaats te zetten of om jezelf weg te cijferen kan dit een uitdaging voor je zijn.

Het doel van relaties is wederzijdse groei (en heling) als een van de twee “uitgegroeid” is kan het simpelweg betekenen dat het doel van de relatie gediend is ofwel het zieledoel geleefd is. Maak de balans op en inventariseer hoe de relatie er in werkelijkheid voor staat en of deze overeenkomt met wat jij nodig hebt.

Aartsengel Zadkiël geeft aan dat hij je graag helpt met het onder ogen zien van je emoties maar dat hij je ook kan helpen om deze te helen. Aartsengel Jeremiël helpt je graag met het opmaken van de balans.

Wees je eigen beste vriend: Een belangrijke reden waarom mensen in ongezonde relaties blijven is de angst om alleen te zijn. Maar alleen zijn en eenzaam zijn twee verschillende dingen. Ook hier kan een kans liggen om de relatie met jezelf te verdiepen. De vraag hoe je de relatie met jezelf kunt verdiepen is eigenlijk vrij simpel te beantwoorden. Behandel jezelf zoals je je beste vriend zou behandelen. Maak tijd voor jezelf en eer jouw gevoelens en behoeften. Even verderop vindt je tips om van jezelf te houden.  Voor meer tips verwijs ik naar de vorige blog => Meer liefde in al je relaties

Je bent alleen eenzaam wanneer je de persoon met wie je samen bent niet mag.” Onbekend.

Neem verantwoordelijkheid voor jezelf en jouw leven: Geef je persoonlijke kracht niet weg door af te wachten tot iemand anders veranderd. Je kunt de een ander niet veranderen, je kunt alleen jezelf veranderen. Iedereen mag zijn zoals hij of zij wil zijn. Neem het heft in eigen handen en zorg voor je eigen geluk, gezondheid, lichaam, carrière enzovoorts. Wanneer je goed voor jezelf zorgt en verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven dan krijgt daarmee je zelfvertrouwen een enorme boost. Je kunt aartsengel Michaël vragen om je te helpen om moedig zijn terwijl jij verantwoordelijkheid neemt.

Bepaal wat je wel wilt en stel gezonde grenzen: Vaak weten we feilloos aan te geven wat we niet willen, maar hoe zit het met wat je wel wil? Hoeveel energie besteedt je aan denken aan wat je wel wilt of wilt manifesteren? Alles is energie en waar je veel aandacht aan besteedt dat wint aan kracht en groeit. Dit zijn universele wetten. Met deze kennis in je achterhoofd is het dus beter om je aandacht vaker te richten op wat je wel wil.
Wanneer je weet wat je wil en wat jij nodig hebt in een relatie. Stel dan gezonde grenzen en belangrijker nog houd je daaraan. Zo sta je anderen niet toe om je te manipuleren, iets wat in toxische relaties veelvuldig voorkomt.

Omring jezelf met positieve mensen en situaties: In het verlengde van gezonde grenzen stellen en weten wat je wel wilt ligt dat je jezelf omringt met positieve mensen en situaties. Maak vaker afspraakjes met vrienden of vriendinnen die hun leven bewust (be)leven en/of verbeteringen aanbrengen. Mensen die gedreven zijn, verantwoordelijkheid nemen en hun dromen waarmaken. Hun energie zal je een boost geven waardoor het gemakkelijker wordt en waardoor jij enthousiaster wordt om ook jouw leven naar een hoger plan te tillen. Je kunt ook van deze vrienden leren of een ervaringsdeskundige of een mentor aantrekken om je te ondersteunen. Dit helpt je om vooruit te komen en te weten dat je er niet alleen voor staat.

Wees een goede vriendin: Maak tijd voor je vrienden, zeker als ze jou nodig hebben. Geven en nemen is van belang. Je voelt je misschien niet zo succesvol in één deel van je leven maar er zijn altijd andere gebieden waarin het wel goed gaat.
Belangrijke waarden in relaties en vriendschappen zijn onder andere;
Integriteit en respect: Houd je beloften en handel integer. Heb respect voor elkaar. In mijn ogen houdt dat ook in dat je eerlijk bent. Spreek jouw waarheid, ook wanneer je iets niet fijn vindt en geef de ander de kans om dat te veranderen.
Vertrouwen en bescherming: Roddel niet en bescherm je vriend(in) wanneer iemand anders over hem/haar roddelt. Houd informatie die in vertrouwen verteld is ten alle tijden voor jezelf.
Tijd en balans: Luister naar elkaar en maak tijd voor elkaar. In goede relaties en vriendschappen is dit in balans.
Wees blij (voor en met elkaar): Vier samen successen. Wees blij voor je vrienden wanneer zij succesvol zijn.

Durf eerlijk naar jezelf te zijn als een en ander niet in balans is. Eer jezelf genoeg om de relatie dan te beëindigen.

Vertrouw op je intuïtie; Je lichaam is een gevoelig voor energie en geeft je voortdurend eerlijke en betrouwbare informatie.  Vertrouw op de signalen die je krijgt. Als iets niet goed voelt dan is dat in negen van de tien gevallen ook niet goed.
Enkele lichamelijke signalen die je misschien kunt krijgen zijn in toxische relaties zijn:

– Je voelt je gebruikt: Dit is vaak omdat geven eenzijdig is
– Je voelt je schuldig of boos: Op jezelf of op de persoon in kwestie
– Je voelt je leeg of moe en/of wil de persoon ontwijken.
– Je hebt het gevoel dat je gemanipuleerd wordt
Vertrouw deze signalen als teken dat je in een ongezonde relatie zit.

Mensen kunnen verslaafd zijn aan “drama” en zo ook keer op keer zelf voor probleemsituaties zorgen. Alle verslavend gedragingen zijn uitsteltechnieken van het ego.
Uitstel om je leven te veranderen, de reden tot uitstellen is altijd angst.
Het ego bestaat voor 100% uit angst en ziet elke verandering als potentieel gevaar, ook wanneer dit een gezonde verandering voor jou zou inhouden.
Je kunt met aartsengel Rafaël werken als je merkt dat verslavend gedrag een issue voor je is. Verslavingen kunnen verschillende vormen (drank, drugs, voeding maar dus ook gedrag) hebben en mild of hardnekkig zijn.

Voor toekomstige relaties: Neem de tijd om iemand te leren kennen voordat je er een relatie mee aangaat. Vaak wordt de persoonlijkheid pas echt zichtbaar van een jaar of twee. Wanneer je enige innerlijke signalen krijgt als niet respectvol behandeld worden of als die persoon zijn afspraken (zonder geldige reden) niet nakomt.Verwijder jezelf dan van de relatie voordat je meer betrokken raakt. Eer jezelf.

Mensen kunnen ook verslaafd zijn aan “drama” en zo ook keer op keer zelf voor probleemsituaties zorgen. Verslavende gedragingen uitsteltechnieken van het ego. Uitstel om je leven te veranderen, een verslaving geeft je de mogelijkheid om te vluchten (van jezelf).
Zoiets al misbruik; emotioneel, fysiek of verbaal wil je op geen enkel niveau of in geen enkele relatie toestaan. Het is goed, laat aartsengel Raguël weten, om relaties op energetisch niveau te helen. Ook al kies je ervoor om op fysiek niveau niet met een persoon om te gaan.
Lees in de volgende blog meer over werken met Raguel aan relaties.

Lees ook eens de volgende blogs over; Soulmates, Engelen over relaties, omgaan met uitdagende situaties. Uiteraard kan ik je in de praktijk ook op weg helpen met je vragen over of heling van je liefdesleven en of relaties. Neem daarvoor contact met mij op.

Voel je vrij deze blog te delen wanneer jij iemand kent die er voordeel uit zou kunnen halen.
Laat hen weten dat ik er voor ze ben <3 Dank je wel! Hartegroetjes Linda Goodings

                  “Samen deze wereld mooier te maken, hart voor hart!”

Surf naar de website van De Aarde Engel voor het gratis engelen werkboek en ontdek hoe engelen met jou communiceren. www.de-aarde-engel.nl.
Bronnen: De Aarde Engel, Don’t let anyone  dull your sprakle: Doreen Virtue.

2 Comments

  1. Trudeke Koudijs schreef:

    Ontzettend bedankt Linda voor deze mooie blog, deze komt voor mij op hét juiste moment ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *