Engelen en Aartsengelen

Edelstenen reinigen en opladen
21 september 2016
Engelenbericht November
2 november 2016
De reikende hand van God of de Bron

Engelen en Aartsengelen zijn zeer liefdevolle, machtige onsterfelijke geestelijke wezens van puur bewustzijn. Ze worden niet worden gehinderd door tijd en ruimte. Daarom kunnen engelen ook bij meerdere mensen tegelijk aanwezig zijn om hen te helpen of hen bij te staan.

Het woord ‘engel’ is afkomstig van het Griekse angelos,wat  ‘boodschapper’ betekent. Engelen fungeren als brug tussen hemel en aarde, als kanaal tussen God en de fysieke, materiële wereld. De engelen zijn een directe afsplitsing van god, de bron universum of hoe je het noemen wilt. Engelen hebben nooit geen aards leven gehad. (behalve de aartsengelen Metatron en Sandalphon)
Ze helpen ons graag maar omdat ze onze vrije wil respecteren, moeten wij wel om hun hulp vragen. Engelen zijn altijd om ons heen. Je mag ze altijd om hulp, bescherming, begeleiding, kracht en energie vragen, dit kan in gedachten of hardop. Omdat de (aarts)engelen op meerdere plekken en bij meerdere mensen tegelijk zijn dus je hoeft nooit bang te zijn dat je ze van een belangrijke taak elders afhoudt! Engelen oordelen nooit over je verzoek. Ze zullen simpelweg reageren op het oprechte verlangen van je hart en helpen je dan altijd.
Aartsengel ArielAartsengel Ariel – Milieu, wilde dieren en manifesterenHaar naam betekent: leeuwin van GodAartsengel Ariel helpt zowel mensen die zich bezig houden met als en kwesties aangaande het milieu als (wilde) dieren. Ook waterdieren en vogels vallen onder haar domein. Voor zaken en heling van het milieu of wilde dieren kun je om Ariel’s hulp en begeleiding vragen. Daarnaast kan aartsengel Ariel je helpen met je wensen te manifesteren.
Ariel’s Kleur: Lichtroze
Kristal: Rozenkwarts
Aartsengel JophielAartsengel Jophiel– feng shui Engel
Haar naam betekent: Schoonheid van God. Deze aartsengel wordt ook wel de Feng Shui engel genoemd.
Aartsengel Jophiel is de engel van de schoonheid ze zal je aanmoedigen om op te ruimen als dat nodig is. Een rommelige omgeving kan namelijk voor een verstoorde energiebalans zorgen in je huis, je werkplek of een andere omgeving.Opruimen is vaak de oplossing om weer verder te kunnen, vooral als het idee hebt dat je vastgelopen bent. Door objecten in je handen te hebben en te bepalen wat je ermee doet: opruimen, weggooien of weggeven, laat je ook zaken uit je verleden nog eens de revue passeren. Je laat ze los of geeft ze een nieuw plekje en zo komt er ruimte voor nieuwe dingen in je leven.Je kunt Aartsengel Jophiel ook vragen om over je gedachten te waken. Jophiel is de  engel die kan helpen om meer positieve, mooie gedachten te denken of je huis en werkomgeving te verfraaien en de energetische trilling te verhogen.Aartsengel Jophiel’s kleur: diep roze
Kristal: Donker roze Toermalijn
Aartsengel MichaëlAartsengel Michaël – de machtige beschermer Zijn naam betekent: Hij die op god lijkt
Aartsengel Michael is de beschermer. Hij is de engel bij uitstek om je te ontdoen van ongewenste energieën. Hij is ook een betrouwbare gids en helpt je graag als je je onveilig voelt. Je kunt hem vragen te waken over je huis en haard. Hij heeft een zwaard waarmee hij etherische koorden door snijdt. Dit zijn koorden van angst en deze kunnen je van je energie beroven. Je kunt hem ook vragen om je moed en kracht te geven om stappen te kunnen zetten waarvan je weet dat het belangrijk is dat je ze zet. Michael begeleid je als het gaat om je levensdoel en hij is een kan helpen met de Reparatie mechanische en elektrische apparaten ;D
Michaël’s kleuren: Kobalt Blauw, Paars en goud
Kristal: Sugiliet
Aartsengel Nathaniel
Aarstengel Nathaniël– Passie en Kracht
Zijn naam betekent geschenk van God.Aartsengel Nathaniël werkt met het element vuur.
Hij kan je helpen om alles wat je niet langer nodig los te laten.
Je kunt Aartsengel Nathaniël aanroepen voor hulp wanneer veranderingen wilt of momenteel doormaakt. Hij zal je bijstaan en helpen met grote maar ook kleine veranderingen.
Aartsengel Nathaniël wakkert je passies aan en geeft je de kracht om ervoor te gaan.
Hij zorgt voor versnelde groei en zielendoelen doorleven. Goed bij zelf sabotages!
Nathaniël’s kleur: Rood
Edelsteen: Robijn
Aartsengel RaziëlAartsengel Raziël – andere levens
Zijn naam betekent: Gods geheimenAartsengel Raziël is de engel die je kan helpen bij het oplossen van onverklaarbare angsten. Deze angsten en fobieën vinden vaak hun oorsprong in andere levens. Raziël kan je helpen om deze levens te herinneren en inzicht te krijgen. Ook kan Raziël het karma uit deze of andere levens balanceren zodat je verder kan in dit leven. Hij kan je ook helpen je dromen en wetten van het universum te begrijpen.
Raziël Kleuren: Regenboog
Kristal: Helder bergkristal
Aartsengel Raguel
Aartsengel Raguël– Relaties
Zijn naam betekent: Vriend van GodAartsengel Raguël kan je helpen met helen en harmonie brengen in je relaties. In de relatie met jezelf, de goddelijke bron of met andere mensen. Aartsengel Raguël kun je vragen om de relatie met jezelf en met god of de bron te helen en/of te verbeteren. Op jouw verzoek brengt Raguël vrede en harmonie in je relaties en je huwelijk.Raguël helpt ook graag om misverstanden uit de wereld te helpen en hij brengt vrede en harmonie in situaties.
Raguël’s  Kleur: Zacht blauw
Kristal: Aquamarijn
Aartsengel SandalphonAartsengel Sandalphon– Boodschapper van God
Zijn naam betekent: broederAartsengel Sandalphon is de tweelingbroer van Metatron. Hij brengt onze gebeden naar God om verhoord te worden. Sandalfon is ook de engel van de muziek. Musici kunnen hem uitnodigen voor inspiratie en om hen te helpen muziekstukken te componeren.Je kunt Sandalphon ook uitnodigen om met de melodie te werken van een muziekstuk waarna je luistert zodat het helend voor je is. Aartsengel Sandalfon zegt dat muziek net als onze gedachten, grote invloed op ons heeft. Hij adviseert om onszelf te omringen met positieve muziek, dit omdat muziek een verschil kan maken in hoe je je voelt.Sandalphon’s Kleur: Turquoise
Kristal: Turkoois
Aartsengel UrielAartsengel Uriël– Briljante ideeën
Zijn naam betekent: Licht van God Aartsengel Uriël is de engel van de wijsheid, briljante ideeën en filosofie.
Je kunt Uriël vragen als je een oplossing nodig hebt. Bijvoorbeeld als je aan het schrijven bent, aan het studeren bent of als je in en zakelijke bijeenkomst zit.
Ook als je een situatie wilt overzien kun je Uriël om hulp vragen. Hij helpt je om in contact te komen met je innerlijke wijsheid en verlichting. Uriël wordt ook geassocieerd met magische krachten.Uriël’s Kleur: Lichtgeel
Kristal: Amber of barnsteen
Aartsengel AzraëlAartsengel Azraël – engel van stervensbegeleiding en troost
Zijn naam betekent; Hij die God helpt . Aartsengel Azraël is een ‘stillere’ engel, met zijn aanwezigheid blijft niet onopgemerkt. Hij kan (terminale patiënten) ondersteunen als het einde nabij is ook begeleid hij overledenen naar het licht.
De nabestaanden kan hij troosten bieden door het rouwproces te begeleiden.
Aartsengel Azraël kan ook helpen bij contact met overleden dierbaren. Zelf heb ik vlak na het overlijden van mijn vader een indrukwekkende ervaring gehad met deze aartsengel. Dit verhaal is opgenomen in een boek over engelen healing. Je kunt het lezen elders op de website.
Azraël’s keur: Crème
Kristal: Gele Calsiet
chamuel.pngAartsengel Chamuël – engel van de gevonden voorwerpen
Zijn naam betekent: Hij die God zietChamuël kan je helpen bij alles wat je zoekt. Of dit nu je sleutels zijn, een baan, je zielendoel of een dierbare ketting die je bent kwijtgeraakt. Chamuël kan je helpen verloren voorwerpen terug te vinden.Chamuël’s kleur: zacht/licht groen
Kristal: Groene Fluoriet
Aartsengel GabrielAartsengel Gabriel – Creativiteit en kinderwensen
Haar naam betekent: God is mijn kracht.Aartsengel Gabriel een de aartsengel die zich ook bezig houdt met kinderen. Dit is de engel die je bijstaat in het traject van zwangerschap, van conceptie tot aan geboorte. zij is ook te vinden rondom vruchtbaarheidsprogramma’s als IVF. Wanneer je een specifieke kinderwens hebt kun je Gabriel vragen om je verzoek naar God te brengen.Als je zwanger bent kun je Gabriel vragen samen met Rafael en Michaël over je zwangerschap te waken en er voor te zorgen dat je een gezonde zwangerschap en voorspoedige bevalling hebt.Een bekendere taak van Gabriel is het helpen van auteurs en artiesten bij het uiten van hun creativiteit. Wanneer je inspiratie, tijd of motivatie nodig hebt bij creatieve werkzaamheden kun je Gabriel om hulp vragen.
Gabriel’s kleur: Koper
Kristal: donkergele citrien
Aartsengel JeremielAartsengel Jeremiël– emoties en terugblik op je leven
Zijn naam betekent: Genade van GodJe kunt Jeremiël vragen om je te helpen met het omgaan met en verwerken van (heftige) emoties. Jeremiël helpt je op jouw verzoek met het terugblikken op situaties in je leven. Door de situatie en alle betrokkenen te vergeven, inclusief jezelf, kun je zonder ballast weer verder in het hier en nu.Jeremiël’s kleur: Donker paars
Kristal: Amethist
 Aartsengel Haniël – volle maan
Aartsengel hanielHaar naam betekent: Glorie van GodHaniël’s energie wordt in verband gebracht met die van de volle maan. Je kunt tijdens de volle maan buiten gaan wandelen als je haar energie wil waarnemen en je ermee wilt opladen. Haniël is dus zeer geschikt om te vragen als je je meer wilt verdiepen in de maan en haar fasen.De zacht blauwe energie van Haniël zorgt ervoor dat negativiteit oplost, zowel van jezelf als van anderen of in een vertrek. Het werkt zeer helend om jezelf te visualiseren in haar zacht blauwe energie. Je kunt er ook je huis of een vertrek in je huis mee vullen.
Haniël helpt ook bij het loslaten van oude gewoonten en problemen. En ze helpt bij spirituele gevoeligheid en ‘vrouwen problemen’ op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.Haniël’s kleur: Blauwachtig wit, net zoals bij een volle maan
Kristal: maansteen
Aartsengel MetatronAartsengel Metatron – NieuwetijdskinderenMetatron is de Aartsengel die de nieuwetijdskinderen begeleidt en steunt. Aartsengel Gabriel kun je vragen als het gaat om de hele jonge kinderen.Metatron helpt je graag met de iets oudere kinderen, en de jong volwassenen. Je kunt hem vragen je te leiden en sturen bij de opvoeding van kinderen, zeker als het gaat om de hoog gevoelige indigo’s, kristallen- en regenboogkinderen. Als je zelf een volwassen Indigo bent kun je Metatron natuurlijk ook om leiding en sturing vragen. Metatron kun je ook vragen (net als aartsengel Gabriel) wanneer je de relatie met je eigen innerlijk kind wilt verbeteren en als je innerlijke kind heling nodig heeft. Metatron begeleid ook kinderen wanneer ze over gaan. Ook kan Metatron hulp bieden bij kinderen met ADD en ADHD. Metatron helpt je ook om prioriteiten te stellen, schrijven en spiritueel inzichtMetatron’s Kleuren: Violet met zachtgroene strepen
Kristal: Watermeloen toermalijn
Aartsengel RaphaelAartsengel Rafaël – engel van de heling
Zijn naam betekent: God geneestAartsengel Rafaël is een van de aartsengelen waar Linda vaak en graag mee werkt binnen haar praktijk. Rafaëls grootste taak is, net als die van de helende engelen, om heling tot stand te brengen. voor mensen dieren en situaties.Rafaël zegt zelf dat het enige dat hij doet om ons te laten helen is dat hij ons Liefde laat herinneren. De enige ziekte die er bestaat is die van de illusie van af gescheidenheid. Deze illusie houdt in dat je gelooft dat je afgesneden bent van de Bron of God. Wij kunnen nooit van de Bron gescheiden zijn want God is overal en in iedereen. Wij zijn uit liefde geschapen en zijn helemaal perfect zoals we zijn. Als je dit herinnert vindt er automatisch heling plaats, omdat er geen ziekte kan bestaan in het weten van wie we werkelijk zijn.Rafaël helpt graag bij alle aspecten van heling van opleiding tot een eigen praktijk. Hij begeleid en beschermt je ook als je op reis bent.
Rafaël’s kleur: Smaragd groen Kristal: Smaragd of Malachiet
Aartsengel Zadkiël
Aartsengel Zadkiël – Orde en rust in situaties
Zijn naam betekent: rechtvaardigheid van GodAartsengel Zadkiël kan je helpen in verschillende situaties. Hij kan je helpen orde te scheppen en schijnbare chaos. Hij kan met je werken om verstopte energie te balanceren zodat je weer helderder zicht hebt op situaties en dingen in het juiste perfectief kunt plaatsen.
Hij is er ook voor emotionele heling, vergeven en bij mentale problemen.Zadkiël’s Kleur: diep indigoblauw
Kristal: Lapis LazuliBronnen; 
Channelings van de Aarde Engel, Doreen Virtue
 Hartegroet, Linda Goodings- De Aarde Engel

Voel je vrij deze blog te delen wanneer jij iemand kent die er voordeel uit zou kunnen halen. “Samen deze wereld mooier te maken, hart voor hart!”

3 Comments

  1. Dank u voor het artikel, is het heel goed uitgelegd!

  2. Annemarie schreef:

    Dank je wel. Ik verdiep me in verschillende materies. Ik ben 69 en hen altijd gezorgd voor anderen en dat doe ik nog steeds met liefde. Toch heb ik behoefte aan ondersteuning en hoop dat Engelen mij bij zullen staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *