Meer innerlijke vrede en kalmte met Aartsengel Chamuël

Ganesha (Ganesh/ Ganapati Tantra)
10 maart 2016
Edelstenen reinigen en opladen
21 september 2016

aartengel_chamuel_Vrede_De_Aarde_engel

Aartsengel Chamuëls naam betekent: Hij die God ziet. Deze aartsengel helpt je graag om innerlijke vrede te verkrijgen en helpt je om te vinden wat je zoekt! En dat in de breedste zin van het woord, het maakt dus niet uit wat je zoekt: een baan, een Soulmate, een huis, je zieledoel, vrienden of je sleutels:)
Sommige mensen nemen aartsengelen waar in kleuren/ Orbs. Chamuëls kleur is zacht/licht groen en het kristal waar hij mee resoneert is de groene Fluoriet.

Aartsengel Chamuël helpt je nu graag bij het vinden van meer innerlijke rust: kalmte en vrede in jezelf. Aartsengel Chamuël onderwijst dat alles in essentie liefde is, hij brengt je op zijn manier weer in contact met deze waarheid: Dat alleen liefde echt is. Aartsengel Chamuël stimuleert je om door situaties, personen, gedragingen heen te kijken en te beseffen dat we allemaal kinderen van God zijn. In andere woorden iedereen is in essentie liefde.

Wanneer je dit kunt weten of voelen in je wezen dan zul je als vanzelf meer gericht zijn op liefde en licht dat in alle situaties en mensen aanwezig is. Soms is het duidelijk zichtbaar en soms moet je door sluiers en pijn heen kijken maar de essentie, die liefde is in alles en iedereen aanwezig. Als gevolg van je focus op liefde zul je meer kalmte en vrede in jezelf ervaren, wetende dat alles goed is.
Een andere manier om hier na te kijken is vanuit de wetenschap dat vrede al in je aanwezig is.
Je ziel is van nature kalm en rustig. Wanneer je dit niet zo kan voelen neemt je ego mogelijk een loopje met je. Angst en woede (en verslavingen) zijn de grootste afleidingsmanoeuvres van het ego. Het ego kan je voorhouden van vrede saai is en dat drama opwindend is. Dat is natuurlijk een illusie.

De balans opmaken en drama loslaten
Wanneer je veel drama in je leven hebt dan zorgt dat voor obsessief denken; angsten en woede en dat kan een manier van leven worden. Constante drama’s kunnen uiteindelijk zorgen voor psychische en emotionele problemen.

Je het verlengde hiervan kunt ook verzeild raken in drama volle relaties. Het is in dit soort relaties goed om te bekijken hoeveel je geeft en hoeveel je ontvangt. Is er een balans in geven en nemen in de relatie? Hoeveel uur breng je op een dag door met mensen die niet echt willen veranderen maar wel klagen?
Om de vrede in jezelf weer voelbaar te maken zul je misschien drastische veranderingen moeten maken. Je tijd verminderen in drama volle situaties en in dramavolle relaties. Deze leiden je af van je pad en kosten je energie. Wanneer je constant bezig bent om brandjes te blussen in het leven van anderen en daarop gefocust bent zul je ook meer drama aantrekken in je eigen leven. Je dient misschien ook wijzigingen te maken in je eet en drink patroon. Cafeïne houdende producten evenals pesticiden en chemicaliën in voeding kunnen je ook onrustig maken.Ben-ik-een-HSP-Aarde_Engel

Wanneer je gevoelig bent is het beter om deze producten niet dagelijks in je menu te hebben of
te vermijden. Zoals je in de blog tips om je gevoeligheid te eren ook kunt lezen hebben media: met drama gevuld nieuws, films en radio, computerspellen evenals roddelende/ negatieve mensen ook invloed op je energie.Hoewel sommige mensen meer handelen vanuit hun (angstige) ego zijn we allen in de kern nog steeds één. Echter wanneer we meer tijd doorbrengen met mensen die meer leven vanuit ego dan zal je eigen ego, die we allemaal hebben, ook luider zal worden.

Mensen die leven vanuit hun hoger zelf (vaak ook Hsp-ers, lichtwerkers en Aarde Engelen) hebben de neiging om het goede in iedereen te zien. Wat natuurlijk ook goed is. Maar het is wel goed om te erkennen als een ander vanuit ego/ angst leeft en ervoor kiest om dat niet te veranderen. We hebben tenslotte allemaal een vrije wil.

In zekere dient dergelijke relatie voor beide het doel een afleidingsmanoeuvre te zijn, vaak het uitstellen van je zieledoel(en) of levensmissie. Het gaat er hier helemaal niet om vinger te wijzen naar de ander noch naar jezelf, het gaat erom dat je jezelf en je gevoeligheid eert.
100% verantwoordelijkheid nemen voor alles tot nu in je leven en opnieuw keuzen maken van uit vrede en liefde, dat houdt je op je pad. En hiervoor hoef je niet meer krachtig te worden dan je bent want de spirituele waarheid is dat je al krachtig bent, ook dit is al in je aanwezig. De keuze om dat te erkennen en te kiezen voor vrede is aan jou❤. In je kracht staan betekent dat je jouw gevoelens eert en de moed hebt om deze uit te spreken zonder een ander te willen controleren of beïnvloeden.

Lees ook eens de volgende aanverwante blogs:
Hoe engelen je helpen gezonde keuzen te maken in relaties
Engelen over Voeding (en Ego)
In je kracht staan met aartsengelen
1
0 tips om je gevoeligheid te eren

Uiteraard kan ik je in de praktijk ook op weg helpen met je vragen, inzichten of heling van je liefdesleven, meer innerlijke rust, je levensmissie en relaties. Neem daarvoor contact met mij op
info@de-aarde-engel.nl

Voel je vrij deze blog te delen wanneer jij iemand kent die er voordeel uit zou kunnen halen.
Laat hen weten dat ik er voor ze ben Dank je wel! Hartegroetjes

Lindagrijs

    “Samen deze wereld mooier te maken, hart voor hart!”

Surf naar de website van De Aarde Engel voor het gratis engelen werkboek en ontdek hoe engelen met jou communiceren. www.de-aarde-engel.nl.
Bronnen: De Aarde Engel, Assertiveness for Earth Angels: Doreen Virtue.

1 Comment

 1. Akky Keuning schreef:

  Hallo lieve Linda.

  Ik ontving met veel warmte uw maandelijkse engelen mails, bent u daar dit jaar mee gestopt want ik heb ze niet meer ontvangen wat ik erg jammer vindt.
  Graag zou ik van u willen weten of er nog engelen mails gestuurd worden en dan wil ik die heel graag weer ontvangen.
  B voorbaat hartelijk dank.

  Warme ? Groet van Akky Keuning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *